Plimbare de primavara




Ma plimb pe strazi. Doar eu cu mine de mana. Mi-am luat sufletul in brate si l-am scos la plimbare sa ii arat lumea. Ratacesc pe strazi poate prea largi, insa nu suficient de largi pentru a cuprinde multimea de oameni. Innot intr-o mare de oameni, fiecare pe cont propriu, fiecare cu particularitatiile sale, cu bagajul de idei, cunostinte, nelamuriri si tot felul. Forfotesc, alearga grabiti, agitati, chiar si cand se plimba. E ciudat! Sunt atat de multi si totusi simt ca sunt doar eu cu mine. Si-au tras masca pe fata, au atasat un zambet si au pornit la drum sa-si plimbe " robotul " afisand nonsalanta si degajare.
 Am in nari aroma de liliac. Imi doresc sa miros o floare, una reala, sa ma imbat cu mirosul primaverii din nou si din nou sa il simt pana in profunzimea fiintei mele. 
Imi aduc aminte de titlul unui volum de Mircea Cartarescu " Faruri, vitrine, fotografii ". Asta ne inconjoara de fapt. Oriunde ma uit, in jur nu gasesc altceva decat lumini, faruri, lasare, blituri si ... vitrine. Si cred ca asta e de fapt si viata, o vitrina, in care te trezesti exponat fie ca vrei fie ca nu. Esti mereu studiat, intors pe toate partile, pana cineva, acel cineva te gaseste, te place... si te ia acasa! Exista mai multe alternative; fie acesta se plictiseste de tine si te arunca, fie ta da la schimb, fie te vine, fie te pastreaza. Si uite asa trece viata. Oceanul imens de cuvinte, imi inunda mintea avida de crud si natural... firesc si neartificial. Retraiesc in gand cu zambetul pe buze, fiorul poeziei " Note de primavara " a lui Bacovia " Verde crud, verde crud / Mugur alb si roz si pur / Vis de-albastru si de-azur / Te mai vad, te mai aud..."
Primavara ma schimba, imi incalzeste sufletul, imi deschide mintea si inima si ma face sa zambesc. Primavara ne face mai buni si ne umple casele si sufletele cu lumina si dragoste.
Imi continui plimbarea pe promenada Cetatii, doar eu, cu mine de mana si cu sufletul in brate, cu gandul la mirosul de flori de liliac si privind un fir de iarba abia mijit. 
Te salut primavara, sub orice forma ai incerca sa ajungi la mine! (:

Comentarii

  1. Prin tot ce scrii, spui, canti, tu esti o intreaga primavara, ce aprinde mereu clipa , Ale! ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ai vrut sa spui Ala de fapt! ;)) Ei bine, multumesc oricum, ma bucur sa stiu ca pot oferi putin bine si celor din jur!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce? Nu-ti place sa-ti spuna lumea, "Ale"?
    Modesto, aici, printre randuri si pagini, e muuuult bine, nu sti ca un cuvant aduce un zambet, daca le numaram pe toate, oare..:-" nu ajungem la fericire? :) cu placere "oricum" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place oricum... " apreciez aprecierea " dar de ce Anonymous? De ce atata mister? eu sunt Ale, Ala, Alexandra.. tu?

    RăspundețiȘtergere
  5. :) nu am confirmari de primire, asa ca iti raspund cum apuc. :O Tu esti un mister, Ale, hai mai lasa-ma sa te descopar si dupa iti spun. ;)nu-mi place sa fac treburi neterminate, cu toate ca mereu o fac =)incep 10 lucruri, ajung sa sfarsesc maxim 4. Imi place aici ;;) dar este cam tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok, nu insist. O sa astept.. iar daca vei vrea sa imi spui... o aa o faci. Somn usor beautiful stranger! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-am spus deja, fara sa citesc inainte, pentru ca e mai bine asa, curiozitatea ne face sa ne pierdem sensibilitatea pentru scris uneori, cel putin asa mi se intampla mie.:-??
    "beautiful stranger" ce dragut suna ;;).
    >;d<, stii si tu, prietenii sunt ca stelele, chiar daca nu le vezi, stii ca sunt mereu acolo. o sa raman pe aici :-", queen of only 18, soon 19 . L.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare